Over de therapie
Interactionele vormgeving is een integratieve therapievorm die zijn voeding haalt uit experiëntiële, contextuele, systemische, transpersoonlijke, en andere stromingen.
We gaan er van uit dat de therapeut zich aanpast aan de cliënt, diens hulpvraag en krachten, om zo de meest gepaste hulpverleningsaanpak te kunnen bieden.
Na een eerste gesprek kijken we samen of een therapie kan opgestart worden, of kan er besloten worden om door te verwijzen.
Tijdens het therapeutisch proces werken we zowel op je denken, doen als voelen, om zo tot een betere afstemming en balans tussen deze drie te komen. Zo kan je je evenwicht hervinden of verstevigen.
Hierbij wordt er een sterke nadruk gelegd op de relaties en verbindingen tussen mensen, mede door een betere verbinding met jezelf. Het leven is vaak een juiste verhouding zoeken en vinden tussen autonomie enerzijds en verbinding anderzijds, en dit onder steeds veranderende omstandigheden.
Centraal staat een sterk geloof in de mogelijkheden en kracht van mensen om zaken ten goede te veranderen, te bouwen aan een kwaliteitsvoller leven, waarbij men zijn/haar unieke zelf kan verwezenlijken.
Vollediger en authentieker contact met jezelf, en van daaruit je plaats in de wereld innemen, draagt bij tot meer voldoening en geluk. Hierbij is bewust in het leven staan cruciaal. Het helpt je meer in je kracht te staan. Beter met jezelf in contact staan heeft een positieve invloed op de verbindingen en relaties die je met anderen aangaat.